بندر و منطقه آزاد صحار :
برای معرفی بنادر کشور عمان از بندر و منطقه آزاد صحار در قلب مسیر تجارت جهانی بین اروپا و آسیا شروع می کنیم. این بندر با یک سرمایهگذاری مساوی پنجاه درصدی، بین گروه آسیاد (ASYAD Group) و بندر روتردام ساخته شد و هم اکنون تحت مالکیت مشترک کشورعمان و بندر رتردام قرار دارد.
هر دو بخش بندرومنطقه آزاد صحار تحت مدیریت یک نهاد واحد اداره میشوند که این ویژگی، بندر و منطقه آزاد صحار را به تنها مجموعه یکپارچه از این نوع در منطقه تبدیل کرده است. با تامین زنجیره تأمین یکپارچه سرمایه گذارن از امنیت خاطر بالاتری برخوردار بوده و این امر رقابتپذیری آن را در جذب سرمایهگذاری خارجی افزایش داده است.
با سرمایهگذاریهای چندملیتی خارجی که بالغ بر ۲۷ میلیارد دلار آمریکا است، بندر و منطقه آزاد صحار فرصتهای چشمگیری را برای رشد صنایعی همچون فلزات و مواد معدنی، فرآوری و بستهبندی مواد غذایی، صنایع پاییندستی پلاستیک و دیگر بخشهای تولیدی پرتقاضا ارائه میدهد. این بندر از زیرساخت های پیشرفته و مدرن برخوردار می باشد که متناسب با نیازهای حمل و نقل بینالمللی طراحی و توسعه یافته اند.
صحار دارای بخش های مختلفی است از جمله آنها می توان به پایانه های کانتینری، پایانه های نفتی و گاز مایع، پایانه های فله خشک و مایع و منطقه ویژه صنعتی اشاره کرد.

منطقه آزاد صلاله :
منطقه آزاد صلاله، یکی از مهمترین مراکز صنعتی عمان، تحت مدیریت شرکت منطقه آزاد صلاله (وابسته به گروه ASYAD، که ارائهدهنده خدمات لجستیکی عمان است) فعالیت میکند.
هزینههای پایین نیروی کار در منطقه، خدمات عمومی و زیرساختهای مناسب به همراه دسترسی آسان به منابع مواد خام و بازارهای نوظهور، سرمایه گذاری در آن را بسیار جذاب کرده است.
میزان جذب سرمایه در این منطقه آزاد تا کنون بالغ بر ۱۱.۶ میلیارد دلار اعلام شده است.
دلیل این سرمایه گذاری ها و جذابیت این منطقه آزاد را می توان در عواملی از قبیل ، دسترسی آسان به بازارهای GCC، شرق آفریقا و شبهقاره هند (که مجموعا واردکننده بیش از ۶۲ میلیارد دلار کالا و مواد اولیه هستند)، مجاورت این منطقه آزاد با بندر صلاله، که یکی از بزرگترین بنادر کانتینری جهان جستجو کرد.

منطقه ویژه اقتصادی دقم
عمان دقم را مبدا شروع تحولات اقتصادی خود قرار داده و با همزمان با سرمایه گذاری دولتی با ارائه مشوق های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران بین المللی، منطقه ویژه اقتصادی دقم (SEZAD) را در مسیر تبدیل شدن به یکی از بزرگترین صادرکنندگان هیدروژن سبز و تولید کننده و صادر کننده فولاد سبز در جهان قرار داده است.
با توجه به موقعیت جغرافیایی، زیرساختهای توسعهیافته و مقررات تجاری بسیار مطلوب، دقم اکنون یک دروازه تجاری جهانی چندمنظوره و یک مرکز حملونقل بینالمللی محسوب میشود.
این منطقه ویژه اقتصادی که بیش از ۲,۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، دارای ۹۰ کیلومتر خط ساحلی در امتداد دریای عرب است.
در این منطقه بخشهای کلیدی مانند:
بندر دقم، حوض خشک عمان، فرودگاه دقم، پالایشگاه دقم، صنایع سنگین و متوسط و سبک، و همچنین مناطق شیلات، گردشگری و انرژیهای تجدیدپذیر را در خود جای داده است.
میزان سرمایهگذاریهای تعهدشده در دقم از سوی سرمایهگذاران بینالمللی، بیش از ۱۴ میلیارد دلار آمریکا برآورد شده است. انتظار میرود که در افق ۲۰۴۰ عمان، این منطقه ویژه اقتصادی حدود ۱۷۰,۰۰۰ فرصت شغلی جدید داشته باشد.